Ett eget rum

Ett eget rum
Förlag:
ISBN:
9788771830088
Utgivningsdatum:
2015-09-21
Författare:
Upplaga:
1

Virginia Woolfs essä Ett eget rum kom till på grund av två föreläsningar 1928 om kvinnor och litteratur och om den kvinnliga konstnärens möjlighet att ta plats i det dominerande manssamhället.

Det krävs att ?en kvinna måste ha pengar och eget rum, om hon skall kunna skriva romaner.? Boken fick med sina tankar om kvinnan som självständig individ, med eget arbete och ekonomiskt oberoende, en banbrytande betydelse för kvinnofrigörelsen, och är fortfarande i dag ett centralt verk inom feminism och den feministiska litteraturkritiken. Tankarna framförs med humor, vrede, ironi och skarpsinne under vandringar med betraktelse av naturen och samhället, besök och middagar, där en historisk genomgång av kvinnliga författare blandas med fiktiva föreställningar. Ett eget rum är en av Virginia Woolfs mest betydande verk, men också en av de mest lättillgängliga och populäraste. ?I det museum som litteraturhistorien utgör har Virginia Woolf verkligen fått sig inrättat ett eget rum - Joyce får nöja sig med att dela rum med T.S. Eliot.? - Bernur

Som kund hos oss är du med och bidrar till en bättre miljö för oss alla. Välkommen. Med anpassat boende, god matkultur och ett rikt utbud av aktiviteter skall vi vara en attraktiv mötesplats för både privatpersoner och organisationer. Boende i gästhus med självhushåll. Eller för att utvecklas och gå vidare. Missa inte skärgårdens bästa musikupplevelse. Vi är en ideell förening som bildades år 2008. Det direktvalda Europaparlamentet började, mot bakgrund av sin demokratiska legitimitet, utarbeta utkast till hur det europeiska samarbetets struktur skulle reformeras. Modern arkitektur framställs ofta som något komplicerat och svårt. Eksjöhus har tillverkat trähus i över 70 år och är idag en av Sveriges ledande hustillverkare. Alla våra rum har 3-stjärnig hotellstandard med eget helkaklat badrum med dusch och toalett.