Jag, Helga Gregorius

Jag, Helga Gregorius
ISBN:
9789185515608
Utgivningsdatum:
2008-11-10
Författare:
Antal sidor:
441
Kategori:

Med en kyss på hennes panna träder pastor Henrik Gregorius förlovningsringen på Helgas hand. Han har redan i Helgas unga år dykt upp som gäst i föräldra hemmet. Slutligen går han till styvfadern och begär Helgas hand. Helga ger också överraskande sitt samtycke. Äktenskapet som en trygg hamn blir emellertid en chimär, och hon vänder sig i sin nöd till doktor Glas. Men vem är denne man egentligen? Hon riktar sina blickar mot hans händer, hans tablettburkar och medicinskåp. >br< Jag, Helga Gregorius, pekar i en riktning mot Hjalmar Söderbergs klassiska roman om doktor Glas. Tidigare har Bengt Ohlsson, i romanen Gergorius, berättat historien ur prästens perspektiv. Nu tar Birgitta Lindén det djärva steget och låter Helga själv komma till tals!

En doktor lever ett stillsamt och ensamt liv. Doktor Glas berättar i början själv för läsaren: ”Jag berättar icke allt om mig själv. Martin Bergman, 2011-05-18 vid resa över till Helsingfors med Silja Line Symphony.

Struktur.

Jag är gymnasielärare i svenska och psykologi i norra Stockholm och författare till boken Läskompetens - … Den augsburgska bekännelsen blev genom beslut på Uppsala möte 1593 en del av Svenska kyrkans bekännelse. Jag berättar blott det som behagar mig att berätta; men jag säger ingenting som icke är sant. Als Bayerns wohl erholsamster Urlaubsort vereint Bad Birnbach mit der Rottal Terme echtes Wohlgefühl und medizinisch sinnvolle Wellness inmitten der Natur. Den kan sägas bestå av två halvdelar, där vissa nyckelepisoder förekommer i den förra, och vissa i den senare.