Smulklubbens skamlösa systrar

Smulklubbens skamlösa systrar
ISBN:
9789137148625
Utgivningsdatum:
2016-10-03
Författare:

Sanslöst rolig berättelse om lesbisk kärlek i dagsboksform Smulklubbens skamlösa systrar är Mian Lodalens skönlitterära debut. Det är också en mycket varm och dagsaktuell skildring av stark vänskap, sex och relationer under ett år i Stockholm. I centrum för berättelsen står den ständigt luspanka frilansskribenten My, krönikör i tidningen Queer Express.

Vi följer henne under ett händelserikt år som inleds med att hon vaknar upp med en kraftig hjärnskakning på Södersjukhusets akut. My lever singelliv i en tillvaro där hon plockar upp smulorna från andras raserade relationer. Ständigt sexhungrande föredrar hon gifta heterotjejer framför att binda sig i en fast relation med en riktig flata. Hon har en osviklig förmåga att hamna i omöjliga situationer och när den gudabenådat vackra C-kupan kommer i hennes väg går hon inte att stoppa. Stödtruppen består av smulsystrarna Mackan och Hedda som alltid finns till hands. De drar med henne på ständigt nya äventyr i allt från demonstrationer och vilda fester till kalas bland överklassens högdjur. Smulklubbens skamlösa systrar är en banbrytande bok i sitt slag. Det är en rapp och underhållande roman som utspelar sig i homovärlden. Mian Lodalen har ett alldeles eget språk och en träffsäker formuleringsförmåga. Hon blandar skarpsynta iakttagelser om heteroliv och homoidentitet i sin välskrivna historia om My, Hedda och Mackan. Omslagsformgivare:Anders Timrén

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Smulklubbens skamlösa systrar has 105 ratings and 2 reviews. Ragde - Eremitkräftorna; Muriel Barbery- Igelkottens elegans; Publiceret d. Lodalen, Mian – Tiger. Fraktfritt över 99 kr Vi har miljontals böcker, hitta din nästa läsupplevelse idag. Zlatan Ibrahimovi. (medförfattare: Maria Hede, Nina Lekander och Nina Yderberg) 2003: Smulklubbens skamlösa systrar, Bokförlaget Forum AB. 2003. 1995: Det svåra valet – en faktabok om abort, Albert Bonniers förlag. Läs dina e-böcker i våra appar för iPad, iPhone & Android, eller på din Kindle.