Hägring

Hägring
ISBN:
9789100158965
Utgivningsdatum:
2017-01-31
Författare:
Kategori:

Ett liv på några sidor "Gammelmormor har ett foto av Hitler i byrålådan." "Det enda sättet för mig att komma henne nära var att bli hennes räddande ängel." "Varför hade han inte stoppat allt i tid och tagit tåget hem till sin förlamade hustru?" I tolv noveller ser Oline Stig med skärpa och roat överseende på människors ofullkomligheter. Berättelserna vindlar sig fram, börjar i en ända av tillvaron och fortsätter i en annan. Ibland kan ett helt liv fångas in på några sidor. Gemensamt för berättelserna är att de på ett eller annat sätt handlar om identitet - hur människors vilja, önskningar och förväntningar påverkar vad de ser hos andra och sig själva. Vem är du och vem är jag? Hägring är den femte efter fyra hyllade novellsamlingar av Oline Stig. Senast Över gränsen, som kom 2013 och av flera recensenter jämfördes med Alice Munros noveller. Smakprov ur några fler noveller: "När polisen frågade om jag visste var Simona Jansson var, sa jag att jag inte hade en aning." "Hillevi satt på verandan och lyssnade på tystnaden.

Inget barnskrik, inga gräl." "Hon hatar sig själv för att hon är ful.

Nu ska hon bli vacker. Så enkelt är det." "Han hade inte kunnat föreställa sig konsekvenserna när han bad Carolina att berätta om självmordet."

Kjell Anders Westö, född 6 augusti 1961 i Helsingfors, är en finlandssvensk författare. Gratis att använda. I butiken finns husgeråd, verktyg, skyddskläder. Är det Julia. Valet föll på Kjell. Det ljugs när porträtterat grus får namn av konst. Det ljugs när porträtterat grus får namn av konst. Nu är jag led vid tidens skism emellan jord och stjärnor. mirage - betydelser och användning av ordet.