Djävulen och Gud

Djävulen och Gud
ISBN:
9789100152017
Utgivningsdatum:
2015-03-02
Författare:

I Djävulen och Gud gör Mare Kandre en lekfull djupdykning i myt och historia; en alternativ skapelseberättelse - och en civilisationskritisk framtidsvision - där Djävulen och Gud möts på ett oväntat sätt. I begynnelsen är de båda potentaterna två övergivna barn, där sympatin helt ligger på den känslige och längtande Djävulens sida.

Gud är en bortskämd och uttråkad goddagspilt, likgiltig för sin skapelses öde. När det jordiska eländet stegrats till en apokalyptisk skräckvärld där allt blivit förött, vaknar äntligen Gud. Men pånyttfödelsen sker i en ny och frisk undre värld, dit Djävulen och några fördömda människospillror företagit en mödosam nedstigning ...

Mare Kandre (1962-2005), var tjugotvå år då hon väckte uppseende med sin debutbok, barndomsskildringen I ett annat land, 1984.

Med sitt täta och mättade språk har hon därefter stått fram som en av de mest särpräglade författarna i sin generation.

Djävulen och Gud utkom för första gången 1993.

Latinska citat, fraser, sentenser och utryck på CatWeb.

De räknas som mänsklighetens stamföräldrar i judisk, muslimsk och kristen tro. I några legender skall Lucifer ha varit den ängel som stod Gud närmast, vilket då skulle förklara hans namn som ljusbringare då han skulle ha varit … Bibelns svar på frågor om Gud, Jesus, familjen, orättvisor och annat. De räknas som mänsklighetens stamföräldrar i judisk, muslimsk och kristen tro. 513 sidor. De räknas som mänsklighetens stamföräldrar i judisk, muslimsk och kristen tro. Namnen på de tolv främsta gudarna och gudinnorna i den grekiska mytologin, boende på Olympen, var: Zeus - Gudarnas Konung och himlens gud Stefan Swärd är pastor och bloggare, näringslivskonsult och opinionsbildare. Livet kan vara MYCKET TUFFT.